a

alt

Током дводневног радног боравка у Ужицу,  5. и 6. јула 2010. године, тим Заштитника грађана је у просторијама Народне библиотеке примао притужбе грађана на незаконит или неправилан рад органа управе на штету остваривања загарантованих права грађана. Тим је, такође, посетио Сигурну кућу за жене и децу жртве насиља и Удружење мултипле склерозе Златиборског округа са циљем упознавања са текућим активностима и главним проблемима са којима се суочавају у свом раду.

Централни догађај је био одржавање округлог стола на тему заштите права жена и особа са инвалидитетом - искуства Заштитника грађана и локалних организација, у организацији Заштитника грађана Републике Србије и  учешће локалних организација цивилног друштва,  удружења “Јефимија,“ Удружења дистрофичара Златиборског округа и Женског центра Ужице.

Округли сто је одржан с циљем указивања на значај очувања женског здравља, проблеме с којима се свакодневно суочавају особе са инвалидитетом, као и задругарства у процесу подршке економском оснаживању жена и особа са инвалидитетом.

Закључено је да се квалитет живот особа са инвалидитетом побољшава, али је неопходна техничка и свака друга подршка институција за обезбеђивање услова за рад, запошљавање и задовољавање других, свакодневних потреба.

Посебно је указано да је потребно: појачати кампању за подизање свести жена за превенцију карцинома дојке, обезбедити да тамо где здравствени центри имају мамограф да буде континуирано у функцији, обезбедити већи број стручњака/хирурга за куративу код дијагностиковања карцинома,. Посебно је указано на проблем високих цена ортопедска помагала.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol