a

b_300_0_16777215_00_images_stories_img_5115.jpeg       

У просторијама Заштитника грађана Републике Србије je 19. јула, у организацији Хелсиншког одбора за људска права, одржана конференција на којој је разматран Нацрт извештаја о антидискриминационом законодавству и политикама који је рађен за Европску комисију. Истраживање је  заједнички подухват Европског саветовалишта за људска права, Групе за миграциону политику  и партнера из земаља Западног Балкана. Циљ истраживања, на основу којег је направљен извештај, је пружање података о борби против дискриминације у земљама западног Балкана. На основу извештаја о свакој земљи појединачно израдиће се синтетизован извештај који ће бити размотрен на међународној конференцији која ће се одржати почетком 2011.

Заштитник грађана Саша Јанковић је истакао да је овај извештај изузетно значајан јер представља поглед са стране који нуди релевантан и реалан приказ стања у области законодавства и људских права.

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић рекла је да извештај представља увид у тренутно стање када је реч о нормативном аспекту људских права у Србији.

Учесници конференције-невладине организације за људска права које делују у Србији, Заштитник грађана Саша Јанковић, повереница за заштититу равноправности Невена Петрушић и државни секретар у Министарству за људска и мањинска права Марко Караџић- давали су коментаре и предлоге за измене извештаја, док је други део конференције био посвећен разговору о улози и значају независних тела и невладиних организација у спречавању и забрани дискриминације.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol