a

Заштитник грађана Саша Јанковић поздравио је данас ефикасност Полиције у проналажењу и лишавању слободе особа које су, према досадашњим сазнањима, недавно брутално напале и повредиле истакнутог новинара листа Време, Теофила Панчића.

„Новинари не пишу за себе, већ за читаоце и напад на новинара је напад на све који читају, желе да се информишу и буду активни чланови друштва у коме живе“, оцењује заштитник грађана. Јанковић је изразио посебну забринутост због тога што информације потврђују да је Панчић нападнут смишљено, због тога ко је и шта ради.

Министарство и Полиција су обавештавали Заштитника грађана о радњама на проналажењу починилаца, што потврђује да су Министарство унутрашњих послова и припадници Полиције свесни ширег значаја новинарске професије и јавног интереса који постоји у заштити новинара.

Ипак, омбудсман Јанковић још једном истиче значај слободе медија, која не може постојати ако су истакнути новинари лака мета за напад, и обавезу државе да не само не угрожава, већ и ствара и обезбеђује услове за развој слободног новинарства.

Јанковић је данас поздравио и брзо расветљавање напада на припадника горанске националне мањине у Борчи, на чији објекат је бачена бомба која је проузроковала велику материјалну штету и страх.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol