a

Заштитник грађана утврдио је да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде годинама игнорисало, ућуткивало и незаконито сменило ветеринарског инспектора који је службено пријављивао организоване незаконитости и неправилности на штету српских сточара, безбедности исхране грађана, буџета Републике Србије и самосталности инспекцијске службе.

Радећи као шеф одсека републичке ветеринарске инспекције, М.Ц. је открио и документовао нелегалну кланицу кроз коју је прошло хиљаде пилића без уверења о здравственом стању, без доказа о вакцинисању и без прегледа меса и органа након клања. Упркос томе што је месо прогласио неисправним за људску употребу, оно се ипак нашло у продаји. М. Ц. је поднео кривичне пријаве против својих колега и шефова у министарству, али и прерађивача и трговаца у чијим радњама је месо завршило. 

Савесни инспектор је установио и незакониту наплату такси за уверења о здравственом стању животиња, открио дупле рачуне и присвајање новца у ветеринарским станицама. Сточарима су наплаћиване таксе и до осам пута веће од прописаних.

Од ресорног министра је М.Ц. у два наврата, током 2011. године, у складу са законом тражио да спречи незаконит утицај на његов рад и заштити самосталност инспекцијске функције, али заштиту није добио, већ је два пута незаконито разрешен са места шефа одсека републичке ветеринарске инспекције. Незаконитост оба решења о смени оба пута је утврдила Жалбена комисија Владе. Ипак, М.Ц. ни после више од годину дана од последње одлуке те комисије није враћен на своје радно место, иако му је у међувремену и Агенција за борбу против корупције дала статус заштићеног узбуњивача. 

Заштитник грађана је, након што је утврдио незаконитости и пропусте у раду надлежног министарства, затражио да М.Ц. буде, у складу са законом, враћен на претходно, или више руководеће радно место; да Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде утврди одговорност унутар министарства, посебно у Управи за ветерину и Републичкој ветеринарској инспекцији,  и да против одговорних предузме најоштрије мере.

Републички омбудсман је, сматрајући овај случај тешким и илустративним за проблеме у раду инспекцијских служби, о њему обавестио и ресорни одбор Народне скупштине и Владу. 

Документе из којих произилази сумња о извршењу кривичних дела Заштитник грађана проследио је Полицији на даље поступање.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol