a

Извор: Pink.rs, 21.08.2020.


Зоран Пашалић заштитник грађана, говорећи о епидемиолошким мерама, правима грађана и демонстрацијама против мера каже да се у последње време наслушао свега и свачега.
Пашалић је рекао да су за време ванредног стања радили и појачано и да су сада прилично активни.
Он је навео да иза сваког проблема због којег грађани долазе стоји неко нерешено економско питање.
- Да ли је у питању имовинско право, да ли право из радних односа... Не морају да буду судски процеси, грађани некад буду лоше информисани, ми не можемо да делујемо ако је суд узео учешће, али свакако можемо да помогнемо у свакој ситуацији када смо ми надлежни - казао је Пашалић за Ново јутро ТВ Пинк.

Пашалић је навео да се то десило скоро, када се око 3.500 породица у Београду које имају статус станара пожалило на висину станарине.
- Ми смо помогли, мислим на добар начин... Сада ћемо морати да се бавимо и питањем власника станова, и они имају своја права и морамо помоћи и њима - рекао је Пашалић.

Говорећи о епидемиолошким мерама које су спроведене и које су биле повод за насилне демонстрације, као и критикама Саше Јанковића, Пашалић каже да то није била кртика већ коментар.
- Ја се на коментаре осврћем само ако они могу да ми помогну да радим боље - казао је Пашалић.
Пашалић каже да му ни дан данас није јасно да неко ко нема неке резултате, са скромним знањем и без већег утицаја тражи медијску пажњу по сваку цену, често износећи неистине, полуистине и често погрешно цитирајући законске одреднице.
- Тога сам се наслушао од кризе са коронавирусом. И сада позивам, ако некоме нешто није јасно и треба да му се појасни, институција стоји на располагању 24 сата сваког дана у недељи - навео је Пашалић и истакао да грађани морају правовремено и на време да добију информацију која би им помогла.
Како каже, у оваквим ситуацијама код људи се појављују страх и несигурност и томе не доприносе лажне информације.