a

 Молотовљев коктел на кућу породице Кујовић у Суботици, након што им је претходно на зиду исписан графит мржње који су осудили и званични органи и друштво, рукавица је у лице свим институцијама у земљи, што захтева најенергичнију реакцију свих надлежних органа, али и конкретан резултат - хватање и најоштрије кажњавање починилаца овог подлог дела.

Новим нападом на породицу Кујовић покушава се наметнути лажна слика Србије и међуетничких односа у њој. Овакви инциденти нису лице Србије нити било које етничке заједнице која у њој живи, била она већинска или мањинска. Истовремено, нико не може бити задовољан својим радом нити спокојан све док овакви инциденти постоје, ма каква да је њихова позадина.

Заштитник грађана је у непосредном контакту са врхом полиције и надлежним оперативним радницима обавештен да полиција најинтензивније трага за починиоцем или починиоцима овог кривичног дела, као и да породици Кујовић пружа адекватну заштиту. Републички омбудсман је у разговору са Зијадом Кујовићем још једном изразио личну и институционалну подршку, солидарност и одлучност да овај случај буде до краја расветљен.

panel flajer