a

b_300_0_16777215_00_images_stories_picture_svilajnac1.jpeg

Заштитник грађана Саша Јанковић посетио је јуче Свилајнац и разговарао са председницом општине Свилајнац др Горицом Димчић – Тасић, представницима општине, органа јавне власти, невладиних организација и грађанима у овој општини.

Један од разлога наше посете је чињеница да нам се до сада из општине Свилајнац, али и других општина Поморавског округа, мали број грађана обраћао за помоћ. Разлог је или одлично функционисање органа јавне управе у Свилајнцу, или грађани још увек нису упознати са нашом улогом, изјавио је Јанковић у разговору са др Димчић. Он је истакао значај сарадње институције Заштитника грађана са Библиотекарским друштвом Србије која је довела до реализације програма „Електронски приступ Заштитнику грађана“ у десет библиотека широм Србије, међу којима се налази и Ресавска библиотека у општини Свилајнац. Савремени, истовремено и хуманији метод комуникације са грађанима путем видео линка доприноси  да се у што је могуће краћем року, ефикасно решавају проблеми грађана у заштити њихових права.

Представљајући надлежности Заштитника грађана на састанку са представницима општине и органа јавне власти у Свилајнцу, Саша Јанковић је објаснио да је улога ове институције и да им помогне да унапреде рад са грађанима.  Грађани и администрација не морају да буду непријатељи, рекао је Јанковић и позвао представнике  локалне власти  на тешњу сарадњу  са Заштитником грађана  у циљу  унапређења права грађана и приближавања принципима добре управе.

Грађани Свилајнца, путем видео линка из Ресавске библиотека, могу да се обрате запосленима у стручној служби Заштитника грађана уторком и четвртком од 11.00 до 13.00 часова.