a

Овогодишње признање Европског покрета у Србији „Допринос године Европи“ уручен је данас у Београду републичком заштитнику грађана Саши Јанковићу и поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољубу Шабићу.

Њима су признања уручили Милица Делевић и Иван Тасовац, чланови жирија и прошлогодишњи добитници овог признања.
Омбудсман Саша Јанковић је овом приликом рекао да Србија на свом европском путу може много доброг да даје: има сјајне људе, раднике и идеје, а наш прави напредак ће бити остварен када јавност буде препознала и дала подршку тим људима.

Повереник Родољуб Шабић је нагласио да су првенствено грађани заслужни за ово признање, који су се обраћали за помоћ његовој канцеларији и који су показали да су свесни свог права и не желе да га се одрекну.

Признање се већ једанаесту годину додељује за говор, књигу, конкретну акцију или став појединца, организације или групе грађана који су у протеклој години значајно допринели процесу европских интеграција и промоцији европских идеја и вредности у нашој земљи.

Жири за доделу признања су чинили Властимир Матејић, председник Европског покрета у Србији и претходни добитници овог признања.