a

Поштовани грађани,

Због услова рада који угрожавају достојанство грађана, безбедност странака и станара, као и запослених у служби Заштитника грађана (републичког омбудсмана), ова институција више не може примати грађане на привременој адреси у стамбеној згради у улици Милутина Миланковића 106 у Новом Београду.

Од понедељка, 01. децембра 2008. године грађани ће притужбе моћи да поднесу само у просторијама Заштитника грађана у Палати Србија (источно крило), Бул. Михаила Пупина 2, 11070 Нови Београд, сваког радног дана од 10 до 14 часова. Грађанима су и даље доступни телефони Заштитника грађана 011/311 4437 и 011/2142 281, односно e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., а информације о раду омбудсмана налазе се и на веб сајту www.zastitnik.gov.rs

Заштитник грађана је био принуђен да донесе ову одлуку упркос чињеници да институција омбудсмана није довољно доступна, како се грађани који траже заштиту својих права не би излагали додатним непријатностима и ризицима. Простор у стамбеној згради на адреси Милутина Миланковића 106 у Новом Београду Влада Републике Србије доделила је омбудсману као привремено решење 16. 11. 2007. године, док не буде расположива зграда у улици Ресавска бр. 42 у Београду. У канцеларијама у улици Милутина Миланковића и простору које је Влада омбудсману накнадно доделила у Палати Србија, нема места ни за половину сарадника Заштитника грађана предвиђених систематизацијом и одлуком Народне скупштине. Поново смо принуђени да укажемо да то значајно смањује могућност омбудсмана да штити права грађана у обиму и на начин прописан Уставом и Законом о Заштитнику грађана, донетим пре више од три године. (крај саопштења)

b_300_0_16777215_00_images_stories_slika_milankovic_manja.jpeg