a

У наредне две године ће и грађани Јагодине моћи путем видео линка из локалне библиотеке да контактирају Заштитника грађана и поднесу притужбу, најавио је јуче заменик заштитника грађана Милош Јанковић у Јагодини, представљајући иницијативу „Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима“.

Како је рекао, сви они који сматрају да су им људска права угрожена од стране органа јавне власти, могу из библиотеке „Радислав Никчевић“ путем видео везе ступити у контакт са правницима из стручне службе Заштитника грађана сваког уторка и четвртка од 09.00 до 11.00  часова.

Милош Јанковић је са сарадницима у току јучерашњег дана примао притужбе грађана Јагодине, а по саветодавно-правну помоћ и са притужбама им се обратило 14 грађана.

“Иницијатива „Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима“ спроводи се у партнерству са Библиотекарским друштвом Србије, а уз финансијску помоћ Владе Краљевине Норвешке и обухвата следеће општине: Сомбор, Вршац, Бачка Паланка, Пожаревац, Бор, Зајечар, Јагодина, Ваљево, Чачак, Ужице, Пријепоље, Нови Пазар, Лесковац и Димитровград.”