a

Грађани неће бити обавезни да мењају старе папирне за нове пластичне здравствене легитимације, једногласно је закључено на данашњем састанку представника Републичког фонда здравственог осигурања, министарке здравља Славице Ђукић Дејановић, повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића, директорке Агенције за борбу против корупције Татјане Бабић и домаћина састанка, заштитника грађана Саше Јанковића.

Преко милион картица које су одштампане пре две године биће бесплатно на располагању рањивим категоријама становништва, посебно деци и старијим грађанима, а други грађани који сами желе да своје папирне књижице замене за пластичне, моћи ће да то учине уз накнаду коју одреди Фонд.

Иако електронске здравствене књижице могу да пруже одређене погодности, у овом моменту постоје већи приоритети у здравству на које Фонд треба да одговори, заједнички је став учесника састанка. Републички фонд здравственог осигурања наставиће да сарађује са другим органима како би се поједноставиле процедуре и при коришћењу постојећих, папирних здравствених књижица.