a

Поводом  Међународног дана људских права, заменици Заштитника грађана ће, сутра 10.децембра, сходно својим ресорским задужењима, посетити Окружни затвор у Београду, Ромско насеље у Тополи, организације и установе у којима бораве лица са инвалидитетом, учествоваће на трибини о поштовању људских права.

Милош Јанковић, заменик Заштитника грађана за права лица лишених слободе, посетиће Окружни затовр у Београду и КПД Болница у Београду.

Горан Башић, заменик Заштитника грађана за права националних мањина, боравиће 10.децембра у Тополи, где ће посетити Ромско насеље, а потом заједно са председником Ромског националног савета Витомиром Михајловићем, посетиће и председника општине Топола.
Зорица Мршевић, заменица Заштитника грађана за родну равноправност и права особа са инвалидитетом, на Међународни дан људскох права посетиће групу за права жена са инвалидитетом „Из круга“ из Београда,Дом за одрасла инвалидна лица у Геронтолошком центру на Бежанијској коси, и групу за лезбејска женска права "Лабрис".
Тамара Лукшић-Орландић, заменица Заштитника грађана за права детета боравиће 10. децембра у Ваљеву где ће учествовати на трибини Медијатеке Техничке школе, за ученике и све заинтересоване, на тему поштовања људских права, посебно права детета.