a

Помоћник генералне секретарке Заштитника грађана Роберт Сепи разговарао је данас са грађанима и грађанкама Крагујевца о проблемима у вези са остваривањем њихових права, док су његови сарадници из стручне службе примали притужбе у библиотеци „Вук Караџић“.

На конференцији за медије, Роберт Сепи је истакао да је циљ пројекта да се грађанима омогући лакши контакт са  Заштитником грађана како би добили помоћ при састављању притужби и информисали се о раду и надлежностима ове институције. Он је истакао да се грађани најчешће жале на повреде права из радног односа, права на мирно уживање имовине и по пензијско инвалидском основу и изразио наду да ће овај пројект, између осталог, омогућити грађанима Крагујевца и околине ефикасније и потпуније остваривање њихових права.

Грађанке и грађани Крагујевца ће у наредне две године, сваке среде и петка од 11.00 до 13.00 часова у просторијама библиотеке “Вук Караџић”, моћи да разговарају са правницима из стручне службе Заштитника грађана путем видео линка. Конференцији је присуствовао и директор библиотеке Мирко Демић.

Током боравка у локалној библиотеци, Заштитнику грађана се обратило 24 становника Крагујевца.

Иницијатива „Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима“ спроводи се у партнерству са Библиотекарским друштвом Србије, а уз финансијску помоћ Владе Краљевине Норвешке и обухвата следеће општине: Сомбор, Вршац, Бачка Паланка, Пожаревац, Бор, Зајечар, Јагодина, Ваљево, Чачак, Ужице, Пријепоље, Нови Пазар, Лесковац, Димитровград и Крагујевац.

panel flajer