a

Заштитник грађана Саша Јанковић одликован је данас француским Националним орденом за заслуге у рангу витеза. Орден је уручила амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро на свечаности у резиденцији амбасаде, која је том приликом рекла да Саша Јанковић указује на проблеме у друштву и доприноси њиховом решавању. Својим ангажовањем придобио је поверење и поштовање грађана Србије.

„Најлепше што ми је овај посао дао је да ме тера да будем бољи човек него што бих иначе био и да ме среће са добрим људима. Онима у невољи и онима који својим радом чине да невоља буде мање“ истакао је Јанковић и додао да „ако је шта вредно чувати, борити се и жртвовати за њега то су слобода, братство, једнакост, правда, достојанство... а не само пуки, голи живот. И то је универзална истина, људи то осећају у било ком делу света подједнако".

Орден националног реда за заслуге је значајно и престижно француско одликовање установљено 1963. године. Додељује се у име председника Француске за посебне заслуге француским и страним држављанима.