a

nagrada 26022016
Повеље за грађанску храброст "Драгољуб Стошић" за 2015. годину додељене су данас заштитнику грађана Саши Јанковићу, професорки Весни Ракић - Водинелић и поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољубу Шабићу.

Одлуку о добитницима награде донео је једногласно четворочлани жири у саставу Олгица Батић, Ратко Божовић, Предраг Кораксић и Данило Шуковић, који је у образложењу навео да је реч о људима који су свој живот посветили општој ствари - борби за друштво, а не за себе.

Како је рекао члан жирија Данило Шуковић на церемонији уручења награда, они се боре за морал, истину и социјалну правду, а против неморала, лажи и корупције.

dobitnici nagradeЗа заштитника грађана Сашу Јанковића у образложењу је речено је да је он обављајући ту функцију преузео велики терет на себе - да брани оне којима су људска права и достојанство угрожени. У свом раду, он је био жртва политичког и медијског линча и охолости властодржаца, зато што је саопштавао непријатне чињенице, наводи се у образложењу жирија.