a

Заштитник грађана Саша Јанковић изјавио је у четвртак увече на трибини у Врању да је данас у Србији, у погледу поштовања људских права, „најрањивији обичан човек“ који не зна коме да се обрати ако га издају институције које су дужне да му помогну. Како је навео, посебно су рањиви сиромашни, деца, млади, жене, националне мањине, особе са инвалидитетом...

b_300_0_16777215_00_images_2016_20161020Vranje.jpegИскористите ваше право да укажете на неправилности и да затражите да органи власти буду ефикаснији и будите упорни у томе, рекао је Јанковић на трибини „Права грађана у Србији - на папиру и у стварности“, одржаној у Скупштини града Врања.

Он је додао да су економске недаће и мањак правне сигурности обележили претходних годину дана у држави.

Милан Антонијевић, директор Комитета правника за људска права изјавио је на трибини да људи губе наду да нешто могу да промене, али да то није исправно размишљање и прави пут да би се дошло до правне сигурности и владавине права.

- Правосуђе не функционише, поступци предуго трају, није исти однос представника правосуђа према закону у Врању и горе у Суботици, што није добро.

Приликом јучерашњег боравка у Врању, заштитник грађана се састао са замеником градоначелника Игором Андоновим и вишом јавном тужитељком Данијелом Трајковић, који су изразили жељу и потребу да сарађују са омбудсманом.