a

Морате бити упорни и солидарни у својим захтевима за поштовање ваших права пред органима јавне власти. И то морате да радите без страха, јер то су наше институције, ово је наша држава и нико не може да је приватизује, поручио је данас грађанима заштитник грађана Саша Јанковић на трибини у Кикинди. Он је у пуној сали КУД „Еђшег“рекао да грађани Србије нису ни неуки, ни лењи, и власт је та, која мора да се реформише како би била одговорнија.

b_300_0_16777215_00_images_20170127TribinaKikinda1.jpegЗаштитник грађана је на трибини „Права грађана у Србији – на папиру и у стварности“, која је одржана у оквиру обележавања десет година рада ове институције, рекао да се проблеми Кикинђана не разликују од проблема у другим градовима, једина разлика је у томе да ли се са више или мање страха говори гласно о тим проблемима. Он је апеловао на солидарност грађана у борби за своја права, при чему морају гледати шта их спаја, а не шта их раздваја.

b_300_0_16777215_00_images_20170127TribinaKikinda2.jpegСаша Јанковић се раније у току дана састао са представницима локалних невладиних организација. Њима је поручио да са својим иницијативама морају бити истрајни, јер ниједна власт није незамењива.

Поред Јанковића, на трибини су говорили и уредница недељника НИН Весна Малишић, као и проф. др Зоран Стојиљковић, председник Уједињеног гранског синдиката „Независност“.

panel flajer