a

b_300_0_16777215_00_images_skup-u-bugarskoj-1-.jpegЗаменица заштитника грађана за права детета Гордана Стевановић и помоћница генералног секретара Наташа Јовић учествују на семинару Европске мреже омбудсмана за децу "Емоционалне везе и сексуално образовање: остваривање права детета да буде обавештено", који се 15. и 16. маја одржава у Софији, Бугарска.

Семинар је посвећен сексуалној безбеднoсти и здрављу детета, а основна тема скупа је остваривање права детета на правовремену и тачну информацију о сексуалности, сексуалном и репродуктивном здрављу, штетним праксама, сексуалном и насиљу у партнерским везама, на начин који уважава дететове развојне капацитете.

Поред представница Заштитника грађана, на семинару учествују омбудсмани, омбудсмани за децу и експерти независних институција из Бугарске, Естоније, Финске, Грузије, Грчке, Хрватске, Ирске, Јерменије, Молдавије, Пољске и Шпаније.

Стевановић и Јовић ће учествовати у припреми става Европске мреже омбудсмана за децу о сексуалном образовању и сексуално и репродуктивном здрављу.