a

b_300_0_16777215_00_images_milos-17052017.jpegГлавна тема данашњег састанка вршиоца функције заштитника грађана Милош Јанковић и државног секретара Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владимира Илића била је спровођење препорука Заштитника грађана и Националног механизма за превенцију тортуре које су упућене Министарству, као и унапређење даље сарадње између ова два државна органа.

На састанку су разматрани даљи кораци за унапређење положаја корисника смештених у установе социјалне заштите домског типа, као и процес деинституционализације и трансформације ових установа. Такође, једна од тема била је и помоћ малолетним мигрантима без пратње, који су привремено смештени у установе социјалне заштите.

На крају састанка закључено је да ће представници Заштитника грађана и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставити са успостављеним дијалогом и даљом сарадњом, а све у циљу заштите најбољих интереса корисника социјалне заштите, који је заједнички за оба органа.