a

b_300_0_16777215_00_images_pasalic-24072017--final.jpeg

Заштитник грађана Зоран Пашалић састао се данас са директором Комитета правника за људска права Миланом Антонијевићем са којим је разговарао о наставку изградње независне институције Заштитника грађана кроз двосмерну комуникацију са невладиним сектором, проблемима рањивих група, као и о заједничким пројектима у подизању свести грађана кроз јачање и унапређење људских права.

Пашалић је поручио да је његов циљ и план да у будућем периоду ради на афирмацији и деперсонализацији институције, на њеној јаснијој видљивости и препознатљивости у друштву, пре свега као националне независне инстутиције у заштити људских права. Заштитник грађана очекује добру сарадњу са невладиним сектором, заједничке пројекте и активности, а састанак са директором Комитета правника за људска права, биће само први у низу са представницима невладиних организација.

b_300_0_16777215_00_images_pasalic-24072017-3.jpegНевладин сектор, каже директор YUКОМ-а Милан Антонијевић, од Заштитника грађана очекује наставак заједничког рада на заштити, промоцији и унапређењу људских права. Посебну пажњу, оцењује Антонијевић, треба посветити очувању „Статуса А“ којим је Генерална скупштина Међународног координационог комитета националних институција за људска права акредитовала Заштитника грађана Републике Србије први пут 2010. године, а 2016. реакредитовала у новом петогодишњем мандату.