a

Јавна предузећа и приватни извршитељи највише муче Нишлије – чуло се данас након састанка републичког омбудсмана Зорана Пашалића са грађанима Ниша, који су дошли у Канцеларију заштитника грађана Ниша како би у директном контакту изнели проблеме које имају са органима јавне власти.

b_300_0_16777215_00_images_20171017Nis1.jpegГрад Ниш у многим областима предњачи у односу на друге градове у Србији, па и у односу на главни град, изјавио је Пашалић на састанку са градоначелнком Ниша Дарком Булатовићем. Он је истакао да Ниш предњачи у решавању социјалних питања која се тичу особа са инвалидитетом, односу према старијима, инклузији мањинских група, а да су проблеми на које се грађани најчешће жале имовинске природе и спорост администрације у решавању многих питања. Челници Ниша показали су велико интересовање за иницијативу „Учинимо насиље видљивим“ и изјавили да ће дати свој допринос да ова кампања заживи и у Нишу.

b_300_0_16777215_00_images_konferencija-za-stampu-nis.jpeg“Потребно је изаћи из града Београда и директно разговарати са грађанима. Велики број грађана са којима сам разговарао нису били у финансијској ситуацији да дођу у Београд, али су ипак дошли овде. Ово је био начин да се видим са њима и да чујем њихове проблеме“, изјавио је Пашалић, који је најавио бољу сарадњу са локалом.

b_300_0_16777215_00_images_sastanak-sa-sudovima-nis-18102017.jpegЗаменици заштитника грађана Гордана Стевановић и Роберт Сепи разговарали су са представницима судова и тужилаштва, начелником Полицијске управе, градским правобраниоцем Ниша и представником Команде Копнене војске Србије о досадашњој сарадњи ових органа са институцијом Заштитника грађана и могућностима унапређења даље сарадње.