a

b_300_0_16777215_00_images_zastitnik-i-eu-1.jpegШколовање миграната у Шиду, депонија у Пријепољу, као питање уџбеника на албанском језику у Бујановцу су проблеми наших грађана у различитим срединама, као и тешкоће особа са инвалидитетом у свакој од њих. Ја ћу се њима позабавити са подједнаком пажњом, изјавио је данас заштитник грађана Зоран Пашалић у разговору са амбасадором и шефом Делегације ЕУ у Београду Семом Фабрицијом.

У Београду сам покренуо праксу „отворених врата“ како бих грађанима пружио прилику да разговарају самном, за кога верују да је последња шанса у остваривању њихових права. Када сам увидео да грађани из унутрашњости у великом броју траже пријем кренули смо са акцијом од града до града и општине, a намера ми је и да се упознам са представницима органа јавне власти на локалу и да у непосредном контакту, уколико је у нашој надлежности, покушам да решим горуће проблеме, рекао је Пашалић.

На састанку је било речи и о изменама и допунама Закона о Заштитнику грађана чиме ће се ојачати улога институције Заштитника грађана.

Амбасадор Сем Фабрицио је истакао значај независних институција и подржао досадашњи рад Заштитника грађана.