a

b_300_0_16777215_00_images_20180405Informacija.jpegЗаштитник грађана Зоран Пашалић разговарао је данас са 25 грађана, који су желели да њему лично изнесу незадовољство радом органа јавне управе. Грађани су се највише жалили на неефикасност правосудних органа, повреду социо-економских права, непоштовање принципа добре управе, на породично-правне односе, као и на повреду права лица лишених слободе и особа са инвалидитетом.

До сада се пријавило петсто грађана за директан пријем код заштитника грађана, а три стотине незадовољних грађана је већ разговарало са омбудсманом. Код трећине поднетих притужби постоји основа за поступање овог органа.

------------------------
b_300_0_16777215_00_images_20180405Miroslav.jpegНадлежне институције, у складу са законом, треба да обезбеде услуге персоналних асистената и возила за превоз особа са инвалидитетом, речено је данас на састанку заштитника грађана Зорана Пашалића са представником Акције за слепе и удружења Феникс Мирославом Здравковићем. Пашалић је истакао да су ове услуге неопходне како за задовољавање личних потреба, тако и за укључивање у образовне, радне и друштвене активности у заједници, у циљу успостављања што веће самосталности.