a

Студенти универзитета из Будимпеште, Јорка, Барселоне и Хага - полазници програма Института за друштвене науке из Хага „Erasmus Mundus“, у посети су Заштитнику грађана. На молбу Института, Заштитник грађана организовао је једнодневни пријем за студенте, током којег им је кроз презентацију, а затим кроз сесију питања и одговора, генерална секретарка Стручне службе Заштитника грађана Оља Јовичић представила надлежности, положај и улогу Омбудсмана, као националне институције за заштиту људских права.
b_300_0_16777215_00_images_20180424_studentskaposeta1.jpegУ разговору са генералном секретарком студенти су желели да се упознају са активностима, начинима рада и истраживањима институције, посебно у области заштите и унапређења права рањивих група.
Програм „Erasmus Mundus“ сваке године организује студијска путовања за своје студенте како би се упознали са радом организација, институција, министарстава, невладиних организација и њихових организационих јединица која раде у области јавних политика.