a

b_300_0_16777215_00_images_Prijamgradjana1.jpegУ оквиру активности „Отворена врата“, данас је двадесет и четворо грађана разговарало са заштитником грађана Зораном Пашалићем и притужило се на рад органа јавне власти, наводећи да су им због њиховог лошег  рада  угрожена права или да нису у могућности да их остваре. Притужбе су се односиле на непоштовање принципа добре управе, повреду социо-економских права, као и неефикасан рад судова.

b_300_0_16777215_00_images_Prijemgradjana2.jpegТоком кампање „Отворена врата“ неколико стотина грађана из целе Србије затражило је разговор са заштитником грађана Зораном Пашалићем, који је због великог броја оних који траже пријем, поред редовних, увео и ванредне месечне пријеме.

У оквиру данашњег редовног пријема, осмог од почетка године, Пашалић је саслушао грађане који су се јавили на јучерашњи позив Заштитника грађана како би указали на евентуалне пропусте у поступању ове институције по њиховим притужбама. У разговору са тим грађанима Пашалић је рекао да ће све примедбе бити сагледане у циљу исправљања евентуалних пропуста у раду.