a

b_300_0_16777215_00_images_vrata-3.jpegЈеданаести пут ове године, институција Заштитника грађана организовала је редовну активност „Отворена врата“, током које је 20 грађана разговарало са заштитником грађана Зораном Пашалићем. b_300_0_16777215_00_images_vrata-2.jpeg

Грађани су и овог пута изнели своје проблеме у остваривању права пред органима јавне власти, углавном се жалећи на повреду права у имовинско-правним односима, на рад извршитеља, на суђење у разумном року. Једна група грађана, која живи у становима у својини задужбина и фондација, затражила је помоћ заштитника ради трајног решавања стамбеног питања.

b_300_0_16777215_00_images_vrata-1.jpeg

 Пракса „Отворених врата“ показала се као веома успешна и потребна, јер у директном разговору, грађани имају прилику да испричају све оно са чиме се суочавају покушавајући да остваре своја права, а заштитник грађана прецизнији увид у евентуалне пропусте у раду надлежних органа.

Досадашња пракса директне комуникације са грађанима омогућава ефикасније решавање њихових проблема, што је основни задатак институције којом руководим, изјавио је након пријема Пашалић и додао да се кампања "Отворена врата Заштитника грађана" која је пре више од годину дана почела у Београду проширила и на друге градове и општине широм Србије.