a

Дванаести пут у овој години врата институције Заштитника грађана била су данас отворена за грађане који су желели директан сусрет и разговор за заштитником грађана Зораном Пашалићем. Двадесеторо грађана састало се са Пашалићем и разговарало о заштити својих права, како би покушали да пронађу решење за проблеме за које су надлежне институције остале неме или нису могли бити завршени у редовним процедурама.

b_300_0_16777215_00_images_20181227-otvorena-vrata1.jpegОно што је и овог пута у највећем броју случајева довело грађане до пријемне канцеларије тиче се проблема у области имовинско-правних односа, заштите безбедности, поступака пред правосудним органима и рада извршитеља.

Током претходних годину и по дана, од када је на челу институције, заштитник грађана је сваког месеца организовао по један редовни, а по потреби и више ванредних термина, у којима се састајао са грађанима који су желели директан разговор са њим. Таква пракса показала се као веома добра, будући да грађани најчешће лично желе да објасне своју ситуацију, док с друге стране заштитнику грађана и институцији такав разговор омогућава прецизнији увид у рад државних органа и њихове евентуалне недостатке, због чега ће бити настављена и у следећој години.