a

b_300_0_16777215_00_images_sjenica_06092019.jpegВршилац дужности помоћника генералног секретара Заштитника грађана Јабланка Табаш рекла је данас да се од оснивања институције Заштитнику грађана обратило 120 Сјеничана, као и да је поднето 90 притужби од којих су све окончане.

Посета Сјеници је дванаеста од тринаест планираних посета коју реализујемо у оквиру кампање „Дан Заштитника грађана“. Број пристиглих притужби из Сјенице је мањи у односу на просечан број притужби из других градова и општина у Србији. Управо смо због тога, истакла је Табаш, данас у Сјеници, како би се грађани информисали о остваривању својих права и охрабрили да упуте притужбе на рад органа јавне власти у ситуацији када сматрају да су им права угрожена.

Јабланка Табаш је разговорала са председником општине Сјеница Хазбом Мујовићем и његовим сарадницима о наставку сарадњу у области заштите људских и мањинских права. Састанак је био прилика и да се са представницима локалне самоуправе говори о притужбама грађана које су тог јутра примили  представници стручне службе Заштитника грађана.

b_300_0_16777215_00_images_sjenica_2.jpegТоком дана, вршиоци дужности помоћника генералног секретара Јабланка Табаш и Драгана Грабовица одржале су састанак са представницима јавних предузећа и невладиног сектора и представиле начин рада Заштитника грађана у области заштите људских и мањинских права.