a

b_300_0_16777215_00_images_olja_eko_klinika_6.jpegГенерални секретар Стручне службе Заштитника грађана Оља Јовичић одржала је данас предавање на Правном факултету Универзитета у Београду полазницима пете генерације Правне клинике за еколошко право. Циљ предавања овог и свих наредних предавања је унапређење постојећих знања студената и савладавања нових вештина кроз практичне еко-случајеве којима се бавила Стручна служба Заштитника грађана, нагласила је Јовичић.

Генерални секретар је упознала полазнике Правне клинике са искуствима Стручне службе Заштитника грађана у области заштите животне средине, Такође је представила овлашћења, надлежности и начин поступања Заштитника грађана у овој области, с обзиром на значај заштите животне средине и право свих грађана гарантовано Уставом Србије. Стога, како је истакла, заштита животне средине захтева пуну пажњу државних и друштвених чинилаца.

Полазници су се током дисуксије, која је уследила по завршеном предавању, у највећој мери интересовали за проблеме грађана у области заштите животне средине и њихове притужбе.