a

b_300_0_16777215_00_images_subotica_9.jpegЗаштитник грађана Зоран Пашалић са запосленима из Одељења за хитно поступање посетио је јуче реновирани Прихватни центар у Суботици, како би се уверео да  су испуњени сви прописани услови за смештај, исхрану и медицинску заштиту наших држављана који се враћају из иностранства, а немају пријављену адресу или пријављено пребивалиште на нашој територији, као и за она лица за која на граници лекари оцене да представљају медицински, односно санитарни ризик. Како је раније саопштено из Министарства одбране, у складу са одлуком о ванредном стању у Прихватном центру су ангажовани припадници Војске Србије који су поред реновирања просторија објекта надлежни за смештај и  медицинску заштиту наших грађана из иностранства.  

b_300_0_16777215_00_images_subotica_10.jpegЗадовољан сам оним што сам видео, као и чињеницом да су испуњени сви законом предвиђени услови да у овом Прихватном центру буде смештено до 100 особа, изјавио је Пашалић након обиласка објекта и додао да су његове просторије реновиране у року од 24 часа.

Позивам све грађане Републике Србије да се придржавају мера Владе Републике Србије. Лично сам, као и моје колеге, у сталним контактима са омбудсманима других земаља у Европи и могу одговорно да тврдим да радње које се предузимају код нас чине управо из разлога да се не догоде трагедије попут оних у другим земљама.  

Мајор Адам Хорват, заменик команданта 17. механизованог батаљона у Бачкој Тополи изјавио је да су створени сви услови да центар функционише без проблема. Како је навео сва лица која буду смештена у њему имаће медицинску заштиту и исхрану о чему ће бринути Војска Србије.

Војска Србије је формирала прихватни центар у Суботици, у коме ће боравити наши држављани који немају пријављену адресу, немају пријављено пребивалиште на нашој територији, или они за које на граници надлежни лекари оцене да представљају медицински, односно санитарни ризик.

panel flajer