a

b_300_0_16777215_00_images_subotica_9.jpegЗаштитник грађана Зоран Пашалић са запосленима из Одељења за хитно поступање посетио је јуче реновирани Прихватни центар у Суботици, како би се уверео да  су испуњени сви прописани услови за смештај, исхрану и медицинску заштиту наших држављана који се враћају из иностранства, а немају пријављену адресу или пријављено пребивалиште на нашој територији, као и за она лица за која на граници лекари оцене да представљају медицински, односно санитарни ризик. Како је раније саопштено из Министарства одбране, у складу са одлуком о ванредном стању у Прихватном центру су ангажовани припадници Војске Србије који су поред реновирања просторија објекта надлежни за смештај и  медицинску заштиту наших грађана из иностранства.  

b_300_0_16777215_00_images_subotica_10.jpegЗадовољан сам оним што сам видео, као и чињеницом да су испуњени сви законом предвиђени услови да у овом Прихватном центру буде смештено до 100 особа, изјавио је Пашалић након обиласка објекта и додао да су његове просторије реновиране у року од 24 часа.

Позивам све грађане Републике Србије да се придржавају мера Владе Републике Србије. Лично сам, као и моје колеге, у сталним контактима са омбудсманима других земаља у Европи и могу одговорно да тврдим да радње које се предузимају код нас чине управо из разлога да се не догоде трагедије попут оних у другим земљама.  

Мајор Адам Хорват, заменик команданта 17. механизованог батаљона у Бачкој Тополи изјавио је да су створени сви услови да центар функционише без проблема. Како је навео сва лица која буду смештена у њему имаће медицинску заштиту и исхрану о чему ће бринути Војска Србије.

Војска Србије је формирала прихватни центар у Суботици, у коме ће боравити наши држављани који немају пријављену адресу, немају пријављено пребивалиште на нашој територији, или они за које на граници надлежни лекари оцене да представљају медицински, односно санитарни ризик.