a

Заштитник грађана Зоран Пашалић због свог ангажмана на стварању могућности да се грађани који нису држављани Републике Србије, а посебно грађани из Босне и Херцеговине, вакцинишу против Ковид-19 у нашој земљи, добио је данас јавну захвалност омбудсмана БиХ - Љубинка Митровића, Јасминке Џумхур и Нивес Јукић.

„Сигурни смо да је огроман, лични и институција којим руководе, утицај на одлуку надлежних институција да се на територији целе Републике Србије омогући вакцинација свим држављанима Босне и Херцеговине који искажу интересовање за то“, наводи се у јавној захвалности омбудсмана Босне и Херцеговине која је објављена на званичном сајту те институције.

Омбудсмани Босне и Херцеговине истичу да се у протеклом периоду у Србији вакцинисало више од 22.000 особа који нису држављани Републике Србије.

„Одлука надлежних институција да се од 3. јуна 2021. године на територији Републике Србије омогући вакцинација свим држављанима Босне и Херцеговине, представља пример хуманизма, добросуседских односа и даљег јачања међусобне сарадње и поверења између наших држава“, наводе омбудсмани Босне и Херцеговине.

panel flajer