a

b_300_0_16777215_00_images_20220412Deca.jpeg
Фото: Заштитник грађана

Заменица заштитника грађана за права детета и родну равноправност Јелена Стојановић поздравила је данас будуће тренере летње школе Заштитника грађана „Сазнај своја права“, која се одржава у оквиру пројекта „Деца деци – знајте своја права“ финансиран од стране Бугарске развојне помоћи. Тренинг ће у наредна три дана држати изабрани едукатори и запослени у Сектору за права детета у Заштитника грађана.

b_300_0_16777215_00_images_20220412Trening.jpegБудући тренери, панелисти младих саветника Заштитника грађана упознаће се и савладати вештине јавне комуникације односно јавног наступа, о изазовима и улози деце и младих у медијима, о насиљу на интернету, као и о садржају и суштини Конвенције о правима детета, како би на што успешнији начин обучили своје вршњаке о њиховим правима.

Тренинг се води уз поштовање принципа партиципације и стварање услова да се чује глас деце и младих који Заштитник грађана снажно промовише како би подстакли децу и младе да покрену питања која су значајна за побољшања њиховог положаја у Републици Србији.