a

b_300_0_16777215_00_images_20221117Fotka.jpeg
Фото: Заштитник грађана

Приватни сектор и привреда, а посебно индустрија путовања и туризма критична је тачка у којој су деца у посебном ризику од сексуалне експлоатације и злостављања. То показују и резултати глобалне процене о борби против сексуалне експлоатације и злостављања деце који потврђују досадашња запажања Заштитника грађана, изјавила је данас заменица заштитника грађана Јелена Стојановић за права детета и родну равноправност на састанку са помоћницом директора Привредне коморе Србије Горданом Тиодоровић и директором Мреже организације за децу Србије Сашом Стефановићем.

Стојановић је говорећи о перспективама и моделима будуће сарадње са Привредном комором Србије истакла да је од великог значаја континуирана сарадња у унапређењу и јачању механизама заштите деце од сексуалне експлоатације и злостављања у приватном сектору.

Представљајући рад Привредне коморе Србије Гордана Тиодоровић је указала на то да је ово изузетно важна тема како за комору тако и за друштво у целини и да је комора посебно заинтересована за сарадњу са Заштитником грађана на пољу заштите деце од сексуалне експлоатације и злостављања.

Састанак је одржан у склопу дијалога Заштитника грађана и Мреже организације за децу Србије са релевантним државним органима и организацијама на пољу заштите деце од сексуалне експлоатације и злостављања и припреме за Национални дијалог посвећен правном и институционалном унапређењу превенције и заштите деце од сексуалне експлоатације и злостављања који ће бити одржан 29. новембра 2022. године.