a

Фото: Заштитник грађана
Фото: Заштитник грађана

Заштитник грађана Зоран Пашалић оценио је данас поводом Међународног дана људских права – 10. децембра да највеће достигнуће у области људских права представља свест да поред права која свако тражи за себе треба да постоји и потреба да се помогне свима чија су права угрожена.

"Кључна реч је солидарност, тачније узајамна подршка и потреба да се помогне другоме. Солидарност представља традицију људи са ових простора, што се показало у најкритичнијим ситуацијама, чак и у новијој историји“, изјавио је Пашалић.

Пашалић је рекао да солидарност подразумева поштовање права сваке особе и оснаживање њених потенцијала кроз подршку и помоћ и подсетио на важности добробити сваког човека јер смо сви на бројне начине повезани, посебно у кризним временима.

"Свакога дана треба да имамо на уму да сваки наш суграђанин, комшија или колега, сваки човек има иста она права која себи признајемо. Та права сви ми појединачно треба да поштујемо али и да их штитимо и помогнемо у случајевима када су нека од њих угрожена“, навео је Пашалић.