a

Заштитник грађана Зоран Пашалић је након сазнања из медија да је 31. јула 2023. године у Бачкој Паланци од струјног удара погинуо дечак, затражио изјашњење локалне самоуправе која га је известила да је дечак настрадао од струјног кабла који највероватније припада јавној расвети, као и да та самоуправа није добила ниједну пријаву грађана Бачке Паланке због необезбеђених каблова под напоном.

Пашалић је најавио и да ће се обратити свим надлежним институцијама које, према досадашњим сазнањима, могу бити одговорне за ову трагедију.

"Заменик председника општине Бачка Паланка ме је информисао да је у ноћи 21.07.2023. године у дворишту своје куће погинуо теча дечакове мајке тако што је ухватио кабл у свом дворишту, као и да не поседује сазнања о томе из којих разлога је кабл био необезбеђен и доступан покојнику“, рекао је Пашалић.

Пашалић је навео да му је заменик председника општине пренео да је изашао на лице места, да је том приликом затекао домаћинство без електричне енергије, ватрогасце и хитну помоћ који су га информисали о ситуацији.

"Заменик председника општине Бачка Паланка ми је пренео још да је у вечерњим сатима 31.07.2023. године у Доситејевој улици испред броја 38, страдало малолетно лице услед струјног удара из кабла, који је по његовом мишљењу, био необезбеђен и припада јавној расвети. Он је навео и да дечак није погинуо испред своје куће јер је његово пребивалиште на другој адреси", пренео је Пашалић.

"Што се тиче 27 пријава грађана које се помињу у медијима, заменик председника општине ми је рекао да ниједна није стигла службама локалне самоуправе“, рекао је Пашалић.