a

Заштитник грађана затражио је данас од Министарства унутрашњих послова и од Центра за социјални рад у Краљеву да га у року од 15 дана известе о свим чињеницама и околностима које су им познате у случају злостављаног детета у Краљеву.

Наиме, Заштитник грађана је на основу медијског извештавања дошао до сазнања да је 09. новембра 2023. године у Краљеву ухапшен двадесетогодишњак из тог града због сумње да је у протеклих неколико дана у више наврата физички злостављао седмомесечну бебу. Према наводима из медија, осумњичени је ухапшен због постојања основа сумње да је у протеклих неколико дана у породичном стану, користећи одсуство своје супруге, у више наврата физички злостављао седмомесечну пасторку.

Заштитник грађана је од наведених органа затражио информације потребне за предузимање мера из своје надлежности, између осталог и о томе да ли су осумњичени и мајка детета раније кривично гоњени, односно осуђивани, и које су планиране мере Центра за социјални рад у Краљеву за подршке жртвама насиља у породици.